ОП прокоментував ситуацію з транспортом в Києві / фото УНІАН

Ситуація з перепустками на транспорт, що склалась в Києві, є неприпустимою, адже значна частина працівників підприємств критичної інфраструктури сьогодні не змогли потрапити на робочі місця.

Читайте такожЛокдаун у Києві: спецперепустки для проїзду в транспорті отримають 500 тисяч осіб

Про це йдеться у  відповідній заяві Офісу президента. 

Відео дня

"З 5 квітня цього року перевезення у громадському транспорті в місті Києві може здійснюватися виключно за спеціальними перепустками. Друк спецперепусток, організація їхньої видачі та забезпечення спецперепустками всіх працівників підприємств критичної інфраструктури є відповідальністю влади міста Києва.

Змушені констатувати, що це завдання не було виконане належним чином. З відповідних звітів та численних повідомлень бачимо, що без спецперепусток залишилася, серед іншого, і частина медичних працівників. Вважаємо таку ситуацію неприпустимою", - йдеться в повідомленні.

В ОП наголошують, що влада Києва має терміново виправити ситуацію - забезпечити мешканців міста згідно зі встановленим порядком спецперепустками для користування громадським транспортом. Має бути забезпечена й достатня кількість одиниць транспорту на маршрутах для перевезення

Транспортний локдаун у Києві

  • З 5 квітня у Києві через погіршення епідситуації введено жорсткий локдаун, зокрема проїзд у громадському транспорті здійснюється за спецперепустками.
  • Громадський транспорт працює виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.
  • Департамент транспортної інфраструктури КМДА звернувся до поліції через оголошення щодо продажу в Інтернеті спецперепусток для проїзду у громадському транспорті.