Між Ізмаїлом та Одесою курсуватиме новий дизель-поїзд українського виробництва / фото kremen.today/

Сучасний дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, про появу якого у складі УЗ нещодавно повідомив президент Володимир Зеленський, оголошуючи про старт повномасштабного оновлення української залізниці у межах програми "Велике будівництво", буде обслуговувати новий маршрут між Ізмаїлом та Одесою.

Про початок роботи "Дунайського експресу" повідомила прес-служба Укрзалізниці.

За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександра Камишіна, запуск "Дунайського експресу" став можливим завдяки меморандуму, підписаному УЗ із керівництвом Одеської області про впровадження механізму Public Service Obligation (PSO). Він передбачає компенсацію перевізнику вартості соціально значимих маршрутів та поширений у більшості країн ЄС. За здійснення перевезень маршрутом Ізмаїл-Одеса Укрзалізниця щорічно отримуватиме від місцевої влади не менше 5 млн гривень.

Відео дня

"Саме завдяки підписаному меморандуму в межах впровадження механізму PSO ми змогли запустити на маршруті Ізмаїл - Одеса новий та сучасний дизель-поїзд. Найближчим часом аналогічні проекти будуть реалізовані і в інших областях країни", - сказав Камишін.

Нагадаємо, як писав УНІАН, максимальна швидкість нового дизель-поїзда ДПКр-3 становить 140 км/год. Він складається із 3 вагонів та розрахований на 170 місць. Поїзд повністю пристосований для перевезення маломобільних груп населення, має сучасний дизайн та забезпечує максимально комфортні умови для пасажирів. Вартість проїзду встановлена у розмірі 189 грн.

Курсуватиме "Дунайський експрес" буде щодня під номером №7002/7001. Вирушатиме з Одеси новий поїзд о 19:50 і прибуватиме до Ізмаїла о 00:32. У зворотному напрямку він вирушатиме о 01:29 та прибуватиме до Одеси о 06:11. Маршрутом передбачені зупинки на станціях Білгород-Дністровський, Кулевча, Сарата, Арциз, Главані, Дзинілор та Котлабух.

Нагадаємо, раніше під час форуму "Велике будівництво: нова залізниця" президент Володимир Зеленський повідомив, що в ході оновлення рухомого складу Укрзалізниці Крюківський вагонобудівний завод до кінця року поставить перевізнику 3 нові дизель-поїзди ДПКр-3.