Жовта сітка на перехресті / скріншот

Нещодавно дороги столиці покрили намальованими жовтими сітками. Ця нова розмітка за задумом має подолати затори на перехрестях.

Про це розповідається у сюжеті 2+2.

У сюжеті журналісти зазначають, що водіям про неї практично нічого не розповіли. Тому власники авто в переважній більшості ніяк реагують на нову розмітку та продовжують їздити, як і раніше, бо для них це лише малюнок на асфальті. 

Згідно з правилами дорожнього руху виїжджати на жовту сітку на перехрестях під час заторів заборонено. Тому так звану "вафельницю" наносять там, де водії часто їздять на червоний сигнал світлофора.

Читайте також"Листів щастя" побільшає: журналісти розповіли, як працюють нові камери фіксації порушень на дорогах (відео)

Проте на практиці її ігнорують на більшості перехресть, де вона є і проблему із заторами вона ніяк не вирішує.

Експерти зазначають, що виправити цю ситуацію вдасться лише тоді, коли водіїв-порушників почнуть за це штрафувати. Для цього необхідно на таких проблемних перехрестях, де є "вафельниця", встановити спеціальні відеокамери: вони будуть фіксувати виїзд водіїв у заборонену зону і автоматично фіксувати правопорушення. Проте, наразі таких камер в Україні немає. 

Як повідомляв УНІАН, з 22 жовтня ще 17 комплексів автофіксації порушень ПДР запрацювали на дорогах України. Так, прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі, запрацювали на автомобільних дорогах Львова, Вінниці, Харкова, а також Донецької та Харківської областей.