Наливайченко подав декларацію кандидата у президенти / фото informator.news

Кандидат у президенти України та колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко задекларував за 2017 рік лише 18 гривень доходів, тоді як більшість майна та коштів належить його дружині.

Про це йдеться у його декларації на посаду кандидата у президенти України, опублікованій на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Читайте такожВалентин Наливайченко подав до ЦВК документи для реєстрації кандидатом у президенти України

Відео дня

Сам Наливайченко володіє земельною ділянкою площею 1200 кв.м. у селі Михайлівка-Рубежівка на Київщині та, спільно з дружиною, квартирою в Києві площею 72,9 кв.м.

Водночас, сама дружина екс-голови СБУ Олена декларує столичну квартиру площею 379,4 кв.м., три земельні ділянки у різних селах Броварського району на Київщині загальною площею 400 соток та дачний будинок у селі Рожни (357 кв.м.).

За 2017 рік Наливайченко задекларував лише 18 гривень доходів як дивіденди від "Райффайзен Банк Аваль", тоді як його дружина заробила у ТОВ "ПАЛ" 29 821 гривню зарплати та ще 9600 гривень в ТОВ "Смайл холдинг Україна".

Кандидат також має право власності на два логотипи громадської ініціативи "Оновлення країни" та зареєстрував на себе громадське об’єднання "Антикорупційний рух В.Наливайченка".

Окрім цього, ліквідований комерційний банк "Хрещатик" має кредиторську вимогу до дружини Наливайченка на суму в 3,2 мільйона гривень.

Як повідомлялося, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти можуть подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершиться 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року.