Порошенко буде використовувати адмінресурс в повному обсязі/ фото УНІАН

Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін вважає, що на майбутніх президентських виборах в Україні нинішній глава держави Петро Порошенко буде використовувати адміністративний ресурс у повному обсязі.

Використання адмінресурсу на виборах буде призводити до насильства над апаратом чиновників, розповів експерт під час чату на Главреді.

За словами співрозмовника, він не знає, чи можливі фальсифікації, адже це не так просто буде робити, бо буде дуже багато учасників, можливо, близько 50 кандидатів у президенти.

Відео дня

"Що стосується адмінресурсу, то він задіюється вже зараз. Природно, Порошенко його буде використовувати в повному обсязі. Всі глави обладміністрацій та райадміністрацій, весь апарат Кабінету міністрів, всі структури уряду в районах, регіонах і областях будуть працювати на Порошенка", — зазначив політолог.

Читайте такожПорошенко захотів "холодного" миру з Росією

"Але чи призведе це до підвищення рейтингу Порошенко — це велике питання. Тому що це "палка з двома кінцями", і він її настільки перегинає, що використання адмінресурсу може призвести до дуже поганих для нього наслідків і результатів — самі чиновники масово його можуть зненавидіти", — додав економіст.

Соскін підкреслив, що використання адмінресурсу буде призводити до насильства над апаратом чиновників, оскільки рейтинг Порошенка вкрай низький.

"Вийде, що цей апарат буде вкинутий на "лінію вогню", їх будуть примушувати йти в бій за Порошенка. Першою жертвою подібної ситуації вже став Райнін (глава Адміністрації президента Ігор Райнін — Ред.). Порошенко нервує, коли йому не підпорядковуються призначені ним чиновники. Тому буде конфлікт", — заявив аналітик.