Ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що, за даними Державного реєстру виборців, загальна кількість українських виборців за кордоном становить понад 410 тисяч осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

За його словами, усі виборці, які планують проголосувати за кордоном, могли перевірити наявність своїх прізвищ у попередніх списках виборців до 25 березня.

Відео дня

«Тисячі наших співвітчизників скористалися своїм правом та подали відповідні заяви, щоби бути включеними до списків. Заяви приймалися до 25 березня включно», - заявив Погорельцев.

Дипломат додав, що значна кількість українців звернулися особисто до дипломатичних установ України за кордоном, де відкриті виборчі дільниці, або надіслали документи поштою, щоби стати на консульський облік, що стало підставою для подання до Центральної виборчої комісії відомостей з метою включення їх у Державний реєстр виборців.

«Загалом, до закордонних дипломатичних установ було подано близько трьох тисяч заяв про включення до Державного реєстру виборців, і оброблено дані постановки на консульський облік близько 22 тисяч громадян», - поінформував Погорельцев.

Читайте такожЗа передвиборну агітацію у «день тиші» у соцмережах та на інтернет-сайтах відповідальності не передбачено – МВС

Він додав, що на даний час виготовляються і передаються на закордонні виборчі дільниці уточнені списки виборців, передача має завершитися до 29 березня.

«За офіційними статистичними даними, розміщеними на сайті Державного реєстру виборців, загальна кількість виборців за кордоном наразі становить понад 410 тисяч осіб», - наголосив Погорельцев.

Дипломат додав, що 31 березня на закордонних виборчих дільницях голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 за місцевим часом тих країн, де утворені виборчі дільниці.

«Вибори розпочнуться на закордонній виборчій дільниці в Австралії о 23-й годині за київським часом 30 березня. Завершувати голосування на виборах президента має дільниця у Сан-Франциско о 6-й годині ранку за київським часом 1 квітня», - додав Погорельцев.

Українські виборці за кордоном можуть проголосувати на 101 виборчій дільниці у 72 країнах світу. Зокрема, 99 дільниць утворено при посольствах та консульствах України, а ще 2 закордонні виборчі дільниці сформовані при військових частинах, дислокованих за межами України - в Демократичній Республіці Конго та Косово.