Опитування розпочнуть із відкриттям виборчих дільниць о 8:00 / фото УНІАН

Дві авторитетні компанії на замовлення ТСН проведуть всеукраїнський екзит-пол на виборах президента України.

Результати екзит-полу будуть оприлюднені 31 березня одразу після закриття виборчих дільниць, о 20:00, під час спецвипуску ТСН «Вибір країни». Аби не вплинути на думку респондентів, назви організацій будуть оголошені разом із результатами.

Читайте такожПроти кандидата у президенти України відкриють справу через "вояж" у Москву

Відео дня

"Ми з особливою відповідальністю поставилися до висвітлення цього важливого для України дня. Аби надати глядачеві найбільш повну інформаційну картину, забезпечити об’єктивне та оперативне висвітлення події, ми вирішили посилити марафон «Вибір країни» власним екзит-полом та залучили до співпраці одразу дві авторитетні дослідницькі організації: українська агенція спеціалізується саме на проведенні соціологічних та політичних досліджень, а залучення міжнародної компанії також мінімізує ризик впливу внутрішньополітичних факторів на результати. Наші партнери мають багаторічний позитивний досвід в проведенні екзит-полів, володіють широким полем професійних інтерв’юерів, що дозволяє нам розраховувати на отримання достовірних даних щодо волевиявлення українців", - коментує директор департаменту новин «1+1 медіа» Сергій Попов.

Компанії планують опитати 20 тисяч виборців на 600 виборчих дільницях у всіх регіонах України, що перевищує вибірку національного екзит-полу. Опитування розпочнуть із відкриттям виборчих дільниць о 8:00.

«Екзит-пол – це професійний виклик точності, швидкості та організованості для дослідників. Ми об’єднали зусилля найдосвідченіших експертів з обох компаній для розробки методології дослідження та координації роботи. Загалом ми готуємося опитати 20 тисяч респондентів у всіх областях України із забезпеченням усіх світових методологічних вимог до проведення екзит-полів, щоб гарантувати достовірність та об’єктивність результатів», - коментують представники компаній.

Нагадаємо, 31 березня, у день виборів нового президента України, ТСН проведе 7-годинний марафон. Команда новинної служби каналу «1+1» продовжує практику виїзних випусків та цього разу розгорне свої студії біля Центрвиборчкому, на Майдані незалежності та ще одного майданчика просто неба.