У поліції уточнили, що за цим фактом зараз проводять перевірку \ фото УНІАН

На Чернігівщині виборець намагався підпалити виборчу дільницю.

Читайте такожВ Одесі на дільниці голова виборчкому побив виборця

Про це УНІАН повідомили в обласному виборчому штабі одного з кандидатів у президенти України. Згідно з інформацією, інцидент стався на дільниці №740089, що розташована у місті Борзна у будинку культури. Чоловік прийшов на дільницю із каністрою пального та намагався підпалити скриньки для голосування. Його затримали члени ДВК і спостерігачі. Вони також викликали поліцію та передали правопорушника поліцейським.

Відео дня

У поліції уточнили, що за цим фактом зараз проводять перевірку. Про мотиви дій чоловіка поки що нічого не відомо.

Пізніше стало відомо, що поліцейські допитують чоловіка, який на дільниці у Борзні кинув пляшку із займистою речовиною у бік кабінок для голосування.

Як повідомили у секторі комунікацій Головного управління Нацполіції області, під час інциденту ніхто не постраждав, процес голосування не припинявся.

Згідно з інформацією, нетверезий виборець прийшов на дільницю у Борзнянському міському будинку культури і після погрози «я вас підпалю» дістав літрову пляшку легкозаймистої рідини й кинув у бік кабінки для голосування. Вогонь одразу ж загасили.

Палія на дільниці затримали та передали слідчо-оперативній групі. Наразі місцевий житель дає пояснення слідчому, встановлюються мотиви скоєння правопорушення. Процес голосування продовжується у звичайному режимі.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство").

За інформацією спостерігачів, присутніх на дільниці, чоловік сказав, що десь два тижні тому він втратив документи, поновити не зміг, а без них не зміг проголосувати. Тому він вирішив у такий спосіб висловити свій протест.