Юлія Тимошенко, по всій видимості, не проходить у другий тур / УНІАН

Анатолій Октисюк, політичний експерт аналітичного центру "DemocracyHouse" проаналізував причини неуспіху лідера партії Батьківщина Юлії Тимошенко на виборах президента України 2019.

Про це повідомляє "Главред".

"Юлія Тимошенко, судячи з усього, не проходить у другий тур. На мій погляд, це є результатом кількох факторів. По-перше, проти неї активно працював Порошенко – найбільше ресурсів він витрачав на її дискредитацію. Він не стільки витрачав на свою кампанію, скільки на дискредитацію Тимошенко. По-друге, проти неї зіграли технічні кандидати. По-третє, масована атака в ЗМІ різних "порохоботів". По-четверте, атаки силовиків, які частково зруйнували мережу Тимошенко", - висловився він.

Відео дня

Читайте такожЦВК опрацювала понад 80% протоколів: у Зеленського 30,4% голосів

Крім того, на думку експерта, Тимошенко і її оточення не змогло до кінця підтримувати стабільно високий темп і агресивний характер передвиборної компанії. "Кампанія Тимошенко якось видихалася: спочатку вона продемонструвала значний спринтерський ривок (форуми, презентація "Нового курсу" і т. д.). Все це виглядало досить потужно, інноваційно і лидерські, а потім все якось стихло і повернулося до традиційних форм конкуренції", - вважає Октисюк.

Ще одним важливим фактором провалу Юлії Тимошенко експерт вважає проблеми в партійній структурі Батьківщини.

"Крім того, недостатньо спрацювала регіональна мережа Тимошенко. По суті, ці вибори витягувала вона сама, не було видно активності в регіонах партійних структур, депутатських пірамід. Всі вони зіграли дуже пасивно. Тому одна з причин провалу кампанії Тимошенко – пасивність регіональних структур і в цілому команди. Реально Тимошенко витягувала всю кампанію на собі. А це неправильно. Але у Тимошенко буде шанс відігратися на парламентських виборах", - підсумував Октисюк.

Як повідомляв УНІАН, за результатами обробки 85% протоколів за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко проголосували 13,29%.