Володимир Зеленський / REUTERS

У штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського запевняють, що у п’ятницю, 19 квітня, дебати між Зеленським і чинним главою держави Петро Порошенком відбудуться.

Як передає кореспондент УНІАН, про це політконсультант «ЗеКоманди» Дмитро Разумков заявив сьогодні на брифінгу.

«19 квітня дебати відбудуться. Дебати будуть оплачені або з боку держави, або ж з боку кандидатів», - сказав Разумков.

Відео дня

Читайте такожЗеленський запропонував Тимошенко стати арбітром на його дебатах з Порошенком (відео)

Водночас він додав, що умови щодо дебатів, які раніше озвучив Зеленський, залишаються в силі.

«Але дискусія між кандидатами має повернутися на рівень кандидатів. Мені важко сказати, до чого вони прийдуть, тому що я точно не є кандидатом у президенти», - наголосив Разумков.

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами опрацювання 100% протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%.

3 квітня Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати з Зеленським на стадіоні.

Сьогодні, 4 квітня, речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом у медпункті НСК "Олімпійський" здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю. Також Медвєдєв запропонував провести декілька раундів дебатів між кандидатами в президенти.

Також сьогодні Разумков заявив, що Зеленський прийде здавати аналізи у клініку «Євролаб» завтра на 8 годину ранку і запросив Порошенка також здати аналізи у цій клініці, а також бути присутніми журналістів.

Згідно із законом «Про вибори президента України», дебати між кандидатами проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше ніж 60 хвилин і транслюються в ефірі національних суспільних теле- та радіоканалу. Також передвиборчі теледебати можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення.