Глава МВС вважає ролики незаконним способом спілкування між кандидатами / фото facebook.com/mvs.gov.ua

Коли один з кандидатів в перший раз звернувся з роликом до іншого, йому ніхто не зробив зауваження, хоча я вважаю, що обмінюючись відеозверненнями кандидати в президенти Володимир Зеленський і Петро Порошенко порушують виборче законодавство.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі 1+1.

Читайте також"Це поділ країни": Аваков назвавши ризик проведення дебатів на стадіоні

Відео дня

"Те, що вони обмінюються цими відеороликами, це незаконно", - сказав Аваков.

За його словами, це є незаконною агітацією з боку кандидатів, оскільки підсумки першого туру ще не підбиті.

Також він вважає, що обговорення здачі аналізів кандидатів у президенти є маразмом.

"Я звертаюся до кандидатів: не розкручуйте спіраль «хто проти мене - той агент Кремля», «хто не зі мною - той адепт старого». Це небезпечно. Не розділяйте країну", - зазначив Аваков.

За словами Авакова, нашому суспільству вистачило цивілізованості, тому головний ризик другого туру виборів президента вже пройдено.

"Думаю, що головний ризик другого туру ми вже пройшли. А головний ризик другого туру полягав у тому, що якщо ті кандидати, які програли, - їх 37, - не визнають результатів першого туру і почнуться якісь апелювання до суспільства, почнуться масові заворушення, і почнеться якийсь хаос. Ми бачимо, що вистачило цивілізованості й вистачило розуму у наших політиків визнати результати цих виборів, і ми зараз спокійно – якщо це можна назвати спокоєм – розглядаємо двох кандидатів, готуємося до другого туру виборів", - уточнив Аваков.

Міністр внутрішніх справ також заявив, що майже не зустрічається з Петром Порошенком.

"З президентом у мене зараз стосунки через Адміністрацію Президента, ми з ним майже не бачимося", - зазначив він.

Аваков додав: "Я роблю свою роботу – він робить свою".

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що МВС зможе належним чином забезпечити безпеку в ході проведення дебатів на НСК Олімпійський під час другого туру голосування на виборах президента України.

Нагадаємо, Володимир Зеленський запропонував голові партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, яка в президентській гонці посіла третє місце, бути гарантом "чесних правил" під час дебатів з чинним президентом Петром Порошенком. Як і у випадку з викликом Порошенко на дебати, Зеленський зняв відеоролик і дав Тимошенко добу на роздуми.

Читайте також"Будь мужиком": Порошенко звернувся до Зеленського щодо дебатів (відео)

Після оголошення результатів Національного екзит-полу ввечері 31 березня президент Петро Порошенко заявив, що перед другим туром обов'язково повинні відбутися дебати між кандидатами в президенти.

У той же день Зеленський підтвердив готовність до дебатів з Порошенком.

"Я готовий. Я відкрита людина, я готовий до будь-якого інтерв'ю", - запевнив Зеленський журналістів.

НОТУ запросила обох лідерів президентських перегонів до участі в дебатах, які, згідно із законом, повинні відбутися в останню п'ятницю перед днем голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі "Суспільного".

1 квітня в штабі Зеленського засумнівалися в доцільності його участі у дебатах Порошенко і заявили, що вони не мають сенсу.

4 квітня Зеленський оприлюднив відеозвернення, в якому викликав Порошенко на дебати на НСК "Олімпійський". Керівництво стадіону заявило, що не отримувало таких пропозицій. В БПП засумнівалися, що президент буде дебатувати на стадіоні. Однак, Порошенко погодився на такі дебати і виклав у мережу свій відеоролик.

Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня.