Майже 42% українців вважають, що дебати між кандидатами у президенти обов'язково мають відбутися / фото УНІАН

Майже 42% українців вважають, що дебати між кандидатами у президенти обов'язково мають відбутися.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані Київським міжнародним інститутом соціології результати опитування, проведеного 9-14 квітня.

Читайте такожПорошенко вже згоден прийти до Зеленського на дебати 19 квітня, але за нової умови - на інший час

Відео дня

За словами заступника директора КМІС Антона Грушецького, 41,9% українців вважають, що дебати між кандидатами у президенти обов'язково мають відбутися, ще 26,7% вважають їх бажаними, але не обов'язковими, 24,7% вважають дебати непотрібними, 6,6% - не визначилися або відмовились відповідати.

"Загалом 14,9% респондентів стверджують, що дебати будуть визначальними для їхнього вибору - вони визначаться, за кого голосуватимуть саме на підставі результатів дебатів. Ще 25,3% стверджують, що результати дебатів є скоріше важливими для них - вони будуть враховувати результати дебатів, але є інші важливі питання, які вплинуть на їхній вибір", - зазначив він.

Водночас, за словами соціолога, 51,3% респондентів відповіли, що дебати не є важливими для вибору, за кого голосувати. Ще 8,4% не визначилися з вибором або відмовилися відповідати.

Опитування проводилось у період з 9 по 14 квітня серед 2004 респондентів віком від 18 і старше. Статистична похибка становить 3,3%.