Другий тур відбудеться у неділю / фото УНІАН

У чинного президента України Петра Порошенка практично немає шансів на перемогу в другому турі виборів, де він буде протистояти шоумену Володимиру Зеленському.

Таку точку зору в інтерв'ю "Апострофу" висловив соціолог і генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

Читайте такожМайже 40% українців очікують від майбутнього президента зниження тарифів

Відео дня

"Якщо не відбудуться ніякі радикальні події, які зможуть привести до різких змін, то я не бачу великих шансів на перемогу у Порошенка. Він вже навряд чи може змінити ситуацію", - вважає він.

Соціолог зазначив, що майже всі виборці Юрія Бойка та Олександра Вілкула проголосують за Зеленського у другому турі.

"Тільки 10% електорату Юлії Тимошенко планували проголосувати за Порошенка, приблизно 40% - за Зеленського, інші не прийдуть. Електорат Гриценка може дати голоси Порошенку - це майже 30% виборців Анатолія Степановича. Але стільки ж голосуватимуть за Зеленського. І половина прихильників Ігоря Смєшка також проголосують за чинного президента. Ось і все, на що він може розраховувати", - додав він.

Паніотто зазначив, що у Порошенка є шанси тільки в тому випадку, якщо виборці Зеленського не прийдуть 21 квітня, або ж вони не будуть задоволені відповіддю їхнього кандидата щодо якогось конкретного питання.