Шкіряк заявив, що остаточний формат дебатів залежить від домовленостей штабів / УНІАН

За попередніми домовленостями передвиборчих штабів кандидатів у президенти України, прихильників кандидатів в ході проведення дебатів на НСК "Олімпійський" 19 квітня будуть розміщати у різних секторах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"За останніми домовленостями, я маю на увазі проведення самих дебатів і розміщення прихильників однієї і іншої сторони - з останніх узгоджень, наскільки у нас є інформація, вони все-таки будуть розділені", - заявив Шкіряк.

Відео дня

"Як буде далі, нам складно сказати, оскільки ми реагуємо і виходимо виключно з тієї ситуації, яка узгоджується штабами обох кандидатів", - додав він.

Таким чином, остаточне рішення щодо розміщення громадян на стадіоні залежить від домовленостей передвиборчих штабів кандидатів.

Правоохоронні органи готові до запобігання будь-яким спробам, у тому числі російських спецслужб, дестабілізували ситуацію під час проведення дебатів між кандидатами у президенти на НСК "Олімпійський" 19 квітня.

Шкіряк зазначив, що за ініціативою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова 17 квітня відбулася нарада з представниками обох штабів кандидатів у президенти, на якій "були прийняті попередні узгодження відносно того, яким чином ці дебати будуть проводитись".

При цьому Шкіряк заявив, що остаточний формат дебатів залежить від домовленостей штабів, суспільного мовника і Центральної виборчої комісії.

"Але, хочемо сказати про те, що підрозділи Міністерства внутрішніх справ цілковито готові до виконання поставлених завдань щодо захисту і здійснення усіх необхідних заходів безпеки для тих, хто буде присутній на НСК "Олімпійський" під час проведення дебатів", - наголосив Шкіряк.

Він нагадав, що в МВС очікують, що на дебати прийдуть до 60 тис. громадян.

Шкіряк наголосив, що Національна поліція, Нацгвардія і підрозділи ДСНС вживатимуть усіх необхідних заходів безпеки, аби "не допустити будь-яких позаштатних ситуацій або ж провокативних дій".

Водночас він заявив, що в МВС сподіваються, що штаби кандидатів невдовзі повідомлять про остаточно домовлений формат проведення дебатів.

За словами Шкіряка, на вході на стадіон будуть встановлені рамки з металошукачами і буде здійснюватися поверхневий огляд громадян. Разом з тим будь-які заборонені предмети, такі як фаєри, петарди, ножі, зброя або інші предмети, що можуть бути елементом для здійснення провокацій, вилучатимуться.

"Я думаю, що нікому не потрібно пояснювати, що, на жаль, при такій величезній кількості людей зростає рівень терористичної загрози, як і не викликає сумнівів те, що російські спецслужби завжди готові включитися в певні процеси для того, щоб дестабілізувати нашу країну зсередини, але ми здійснимо все на упередження для того, щоб таких ризиків не допускати", - наголосив Шкіряк.

Також радник міністра заявив, що навколо "Олімпійського" можливе обмеження руху транспорту.

Попередньо планується, що до забезпечення порядку на стадіоні та біля нього буде залучено близько 10 тисяч правоохоронців.