Хуан Гуайдо / REUTERS

Опозиційний режиму Ніколаса Мадуро і визнаний президентом Венесуели низкою європейських країн і США політик Хуан Гуайдо привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

Про це повідомляє ТСН.

"Як тимчасовий президент Республіки Венесуела, я вітаю народ України і Володимира Зеленського з їх масштабною і переконливою перемогою", - заявив Гуайдо.

Відео дня

Читайте такожТрамп подзвонив Зеленському та привітав із перемогою на виборах

"Вільні вибори – це механізм, який дозволяє народам висловити і матеріалізувати своє бажання змін", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, за результатами Національного екзит-полу, в другому турі президентських виборів, 21 квітня, за шоумена Володимира Зеленського проголосували 73%, за чинного главу держави Петра Порошенка - 25,5% виборців. Згідно з даними 199 виборчих округів, активність виборців у другому турі виборів президента склала 62,07%.

Центральна виборча комісія обробила 80,78% електронних протоколів дільничних виборчих комісій про підсумки голосування у другому турі виборів президента України. За кандидата в президенти, шоумена Володимира Зеленського проголосували 73,09%, або 11 036 150 виборців. За його опонента, чинного главу держави Петра Порошенка - 24,57%, або 3 709 935.