Володимир Зеленський / REUTERS

У штабі кандидата в президенти України Володимира Зеленського оголосили остаточні результати паралельного підрахунку голосів.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну інформацію на брифінгу озвучив координатор "ЗеКоманди" Олександр Корнієнко.

"Ми результати встановили ще близько 1-ї години ночі... У нас 73,41% (у Зеленського - УНІАН) на 24,35% (у чинного президента України Петра Порошенка - УНІАН)", - зазначив він і додав, що ці результати дещо не корелюються з даними Центральної виборчої комісії.

Відео дня

Читайте такожСтала відома ймовірна дата інавгурації Зеленського

Говорячи про розходження у паралельних підрахунках та підрахунках ЦВК, які викликають питання, Корнієнко зазначив, що такі є у Черкаській, Закарпатській, Кіровоградській та Київській областях.

"Найбільший відсоток підтримки Зеленського - в Луганській області", - зауважив Корнієнко і додав, що найменша підтримка - у Львівській області.

Корнієнко констатував, що свій паралельний підрахунок голосів вони оцінюють як дуже вдалий.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Явка виборців у другому турі виборів президента на території України становила 61,37%. За даними опрацювання 98,04% електронних протоколів дільничних виборчих комісій, за Зеленського проголосували 73,15% виборців (13 млн 262 тис. 089), за чинного главу держави Петра Порошенка - 24,53% (4 млн 447 тис. 166).

У ЦВК очікують, що зможуть оголосити офіційні результати другого туру виборів орієнтовно 30 квітня.