Реєстрацію певних кандидатів ще може бути скасовано, заявили в ЦВК / фото УНІАН

Центральна виборча комісія вже направила у друк бюлетені на дострокові вибори до Верховної Ради, проте це не буде перешкодою для скасування реєстрації кандидатів, наприклад, екс-глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва.

Про це в ефірі "Громадського" заявила секретар ЦВК Наталія Бернацька.

Читайте такожУ МВС пообіцяли затримати Клюєва в разі перетину ним українського кордону

Відео дня

За її словами, 2 липня вже «була критична ситуація», тому ЦВК направила бюлетені в друк, щоби не зірвати голосування.

«Бюлетені вже в друці, але це не заважає нам скасувати реєстрацію кандидата і просто поставити навпроти його прізвища, наприклад, пана Клюєва, штамп – вибув», – сказала Бернацька.

Секретар ЦВК наголосила, що в разі надходження додаткової інформації від правоохоронців, яка доведе, що Клюєв та блогер Анатолій Шарій не проживали в Україні, Центрвиборчком скасує їхню реєстрацію.

Зазначимо, що засідання ЦВК відбудеться 3 липня, початок о 19:00. На ньому можуть скасувати реєстрацію Клюєва.

Як повідомляв УНІАН, член Центральної виборчої комісії Леонтій Шипілов вважає листа міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо непроживання колишнього народного депутата від Партії регіонів, екс-глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Клюєва в Україні протягом останніх 5 років можливою підставою для скасування його реєстрації кандидатом у народні депутати.