Партію «Слуга народу» готові підтримати 41,6% опитаних / УНІАН

Згідно досліджень електоральних настроїв виборців, політична партія «Слуга народу» трохи втрачає рейтинг підтримки, а партія «Опозиційна платформа – За життя» - збільшує.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані на прес-конференції в Києві результати опитування, проведеного центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка.

Читайте такожЗа тиждень до крайнього терміну місце голосування змінили понад 70 тисяч виборців (відео)

Відео дня

Соціологи запитали у респондентів, якби найближчої неділі проходили вибори до Верховної Ради України, чи брали б вони участь у голосуванні. У цьому зв'язку, 50,3% опитаних відповіли, що точно так, 30,8% - скоріше так, 8,2% - точно ні, 3,8% - скоріше ні, і 3,5% - не змогли відповісти.

При цьому, політичну партію «Слуга народу» готові підтримати 41,6% опитаних респондентів, партію «Опозиційна платформа – За життя» - 13,7%, партію «Європейська солідарність» - 8,5%, партію ВО «Батьківщина» - 7,7%, партію «Голос» - 7,5%.

Ці політичні сили впевнено проходять до парламенту.

Інші партії наразі не долають 5% бар'єр.

Так, «Громадянську позицію» підтримує - 3,4%, «Опозиційний блок - Партія миру та розвитку» - 2,9%, «Партія Шарія» - 2,6%, «Сила і честь» - 2,5%, Радикальну партію – 2,2% і ВО «Свобода» – 2%.

Інші політичні сили отримують менше 2%.

Соціологи з 28 червня по 4 липня провели особисте інтерв'ю з респондентами за стандартизованою анкетою. Опитано було доросле населення України віком від 18 років і старше. Стандартна помилка/відхилення за даними для вибірки 2 тис. респондентів складе +/- 1,2-2,2%.

Як повідомляв УНІАН, результати соціологічного дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного з 29 червня по 3 липня 2019 року, свідчили, що партію «Слуга народу» готові підтримати 42,3%, «Опозиційна платформа – За життя» - 13,4%, партія «Європейська солідарність» - 8,3%, партія «Голос» - 7,2% та ВО «Батьківщина» - 7,2%.