Разумков радить дочекатися результатів виборів / фото УНІАН

Голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков анонсує «глобальні» коаліційні переговори з іншими політичними силами після результатів виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Разумков заявив на брифінгу журналістам перед входом на дільницю для голосування в Києві.

Читайте такожЗакон подіяв?: Разумков в телеефірі заговорив українською мовою (відео)

Відео дня

За словами Разумкова, можливі переговори з іншими політичними силами про формування коаліції не почнуться до оголошення остаточних результатів виборів.

«Я не впевнений, що завтра це (переговори з приводу формування коаліції - УНІАН) є можливим, оскільки у нас навряд чи будуть повні результати щодо мажоритарників. Ми сьогодні з вами о 20:00 плюс-мінус розумітимемо результат виборів за партійними списками, а далі виходитимемо з того, хто скільки набере. Я думаю, що пару днів на це піде», - заявив Разумков.

«Попередні результати ми отримаємо завтра або післязавтра, а в цілому до оголошення результатів навряд чи глобальні переговори відбуватимуться... давайте дочекаємося результатів виборів, а далі вже визначатимемося», - додав він.

«Спочатку люди сформують парламент, після цього буде обраний прем'єр-міністр, а після цього він формуватиме свою команду. Єдине, що можу сказати, що команда не буде формуватися за принципом «свій-чужий», а за принципом професійності, відповідності тій чи іншій посаді», - заявив він.

За словами Разумкова, станом на сьогодні зарано говорити про те, хто буде в тому чи іншому міністерстві чи відомстві.

Як повідомляв УНІАН, голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков допускає, що після парламентських виборів займе посаду спікера в майбутній Раді.