Віталій Кличко може перемогти на виборах мера Києва в один тур / фото УНІАН

На виборах до Київської міської ради Віталій Кличко набрав близько 51% та перемагає вже у першому турі, партія «Удар» проходить у Київраду з результатом майже 20%.

Про це стало відомо з паралельного підрахунку голосів, який проводив штаб мера Києва Віталія Кличко та партії «Удар». 

Цю інформацію на брифінгу озвучила голова штабу Оксана Продан.

Відео дня

Читайте такожРезультати екзит-полів на місцевих виборах в Україні: оновлено

“За тими даними у нас є згідно з паралельним підрахунком голосів Віталій Кличко отримує 50,9% голосів і з великою ймовірністю перемагає вже в першому турі на виборах Київського міського голови і екзит-поли і наш паралельний підрахунок голосів показує що партія "УДАР" проходить в Київраду з результатом 19,7%”, - зазначає Продан.

За словами Продан, і паралельний підрахунок, й мокрі протоколи співпадають, відповідно, штаб Кличка очікує саме таких результатів і в альтернативному підрахунку.

"Вже зараз ми можемо впевнено сказати що кияни обрали продовження подальшого розвитку столиці на чолі з Віталієм Кличко  та партією "УДАР", - резюмувала Оксана Продан.

Рейтинги Кличка: результати екзит-полів

За результатами екзит-полу соцгрупи "Рейтинг", на виборах мера Києва лідирує Віталій Кличко, за якого проголосували 47,8% виборців.

На другому місці - кандидат від "Опозиційної платформи — За життя" Олександр Попов з результатом 8,6%.

Третім йде представник Партії "Голос" Сергій Притула — його підтримали 8,3% виборців.

За даними екзит-полу Савіка Шустера, в голосуванні за мера Києва перемогу здобуває Кличко 45,93%.

Далі йдуть Олександр Попов ("Опозиційна платформа — За життя") - 9,62%, Ірина Верещук ("Слуга народу") - 8,53%, Олексій Кучеренко ("Батьківщина") - 7,82% і Сергій Притула ("Голос") - 7,27%.