Всього ЦВК дозволила мати спостерігачів вже 15 громадським організаціямфото УНІАН Всього ЦВК дозволила мати спостерігачів вже 15 громадським організаціям \ фото УНІАН

Центральна виборча комісія (ЦВК) дозволила 15 громадським організаціям мати спостерігачів на місцевих виборах 25 жовтня.

Читайте такожМісцеві вибори: у ЦВК розповіли, скільки українців вже змінили місце голосуванняПро це повідомляє Відділ взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.

Так, на вечірньому засіданні комісії 11 вересня було надано дозвіл мати офіційних спостерігачів під час місцевих виборів 25 жовтня ще трьом громадським організаціям "Адвокатська фірма "Агент", "Всеукраїнська громадська організація "Європейський шлях" та "Контроль за виборами".

Відео дня

Разом з тим громадській організації "Народ проти корупції" комісія відмовила у наданні такого дозволу, оскільки питання виборчого процесу та спостереження за ним не належить до її статутної діяльності, що є порушенням вимог виборчого законодавства.

Всього ЦВК дозволила мати спостерігачів вже 15 громадським організаціям.

Коли місцеві вибори в Україні:

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, до 24 вересня включно заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.
  • Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія чи кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити - о 24:00 24 жовтня.
  • Крім того, згідно з планом, тервиборчкоми повинні утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня.
  • Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають до 6 листопада включно.