Місцеві вибори пройдуть 25 жовтня / УНІАН

Понад 98 тисяч українців змінили свою виборчу адресу, на опрацюванні залишається ще близько 2 тисяч заяв.

Про це йдеться в повідомленні Відділу взаємодії зі ЗМІ секретаріату Центральної виборчої комісії.

Як зазначили в ЦВК, 10 вересня завершився строк подання заяв до відділів ведення Державного реєстру виборців для зміни чи визначення виборчої адреси на місцевих виборах 25 жовтня.

Відео дня

Читайте такожГолова "Слуги народу" оцінив можливість скасування місцевих виборів шляхом запровадження НС в Україні

Таким чином, з 1 липня і станом на 18:00 11 вересня змінили або визначили свою виборчу адресу 98 тис. 286 виборців, з них у режимі онлайн це зробили 41 тис. 118 осіб.

За даними ЦВК, на опрацюванні у відділах ведення ДРВ залишається ще близько 2 тис. заяв виборців.

Найбільша кількість виборців, які скористалися правом зміни виборчої адреси, зафіксована в Київській області – 23 тис. 620, Києві – 15 тис. 332, Одеській області – 9 тис. 333 та Львівській області – 7 тис. 134 виборці.

Також зазначається, що 10 вересня до відділів ведення ДРВ було подано 19 тис. 779 заяв, що склало 19% від загальної кількості.

Місцеві вибори в Україні - що відомо

  • Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня.
  • 18 травня ЦВК затвердила порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси, що дозволить внутрішньо переміщеним особам та іншим мобільним всередині країни громадянам визначати виборчі адреси за місцями фактичного проживання та голосувати на всіх видах виборів.
  • 11 червня ЦВК затвердила порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання, відкривши можливість брати участь у виборах громадянам, які були позбавлені участі у виборах через те, що не мають "прописки" та виборчої адреси.
  • 24 липня ЦВК внесла зміни до ряду своїх постанов, зокрема, виключивши вимогу про документальне підтвердження фактичного місця проживання виборця. У відповідній заяві необхідно лише вказувати адресу, за якою виборець фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою. Раніше виборцю, зокрема, необхідно було надати документи, що підтверджують оренду ним житла.