Кандидат від партії Омельченка організував підкуп виборців / фото kyiv.gp.gov.ua

Кандидата в депутати Київради і його помічника викрито в організації «сітки» підкупу виборців.

Читайте такожМісцеві вибори 25 жовтня 2020: як проходять і як проголосуватиЯк повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, вони пропонували громадянам винагороду у 1 тис. грн за один відданий голос за визначеного кандидата під час виборів 25 жовтня.

Розподіл грошей мав відбутися за наступною схемою: 500 грн - до виборів і стільки ж - після надання підтвердження про голосування за певного кандидата.

Відео дня

Кандидата в депутати в його помічника викрито під час передачі частини грошових коштів для подальшого підкупу виборців.

Слідчі дії тривають / фото kyiv.gp.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Під час обшуку у фігурантів вилучено списки жителів одного з районів столиці, конверти з грошовими коштами, чорнові записи та інші речові докази.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру.

На фотографіях, оприлюднених прокуратурою щодо зловмисників, видно символіку, схожу на символіку партії «Єдність Олександра Омельченка».

Місцеві вибори 2020: що варто знати

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809). Українці обиратимуть місцевих депутатів та мерів міст. 
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні в жовтні цього року. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет Міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.