В поліції розповіли про порушення на виброах / фото УНІАН, Максим Поліщук

Поліція сьогодні з опівночі фіксує факти масового підвезення людей на автобусах для голосування (так звані «каруселі») на місцевих виборах в Дніпропетровській, Одеській областях та в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

Читайте такожМісцеві вибори 25 жовтня 2020: як проходять і як проголосувати

Відео дня

«Дійсно, з 12-ї години ночі ми затримуємо автобуси, які їздять по регіонах, возять людей, так звані "каруселі". Такі випадки у нас є і в Дніпропетровській області, і в Києві. Затримали на даний час два автобуси з Луганської області, які заїхали в Київ, теж люди приїжджали, я так розумію, що голосувати», - заявив він.

Також, за словами Клименка, до поліції надійшла заява про те, що у Святошинському районі столиці 300 осіб намагалися отримати лікарняні листки про неможливість прийти на виборчу дільницю, щоб члени комісії прийшли до них додому. «Ми оперативно перевірили ці факти, і у нас є достатня доказова база, що ці люди нормально переміщаються, не хворіють, і була спроба маніпуляцій та фальсифікацій», - додав він.

Голова Нацполіції повідомив, що в Одеській області також зафіксовано факт підвезення громадян. Організатором цієї «каруселі» був громадянин РФ, він вже затриманий. «Усі громадяни, які були в цих автобусах, дають показання, і це всього за 400 гривень», - зауважив він.

Крім того, за словами Клименка, напередодні у Маріуполі 200 тисяч виборчих бюлетенів виявилися недійсними, їх передрукували. Тому в Маріуполі, на його думку, «волевиявлення людей пройде без проблем».

Місцеві вибори вУкраїні-2020

  • Сьогодні, 25 жовтня, в Україні проходять чергові місцеві вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 та працюватимуть до 20:00.
  • Цьогорічні місцеві вибори проходять за пропорційною системою з відкритими списками. На території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях голосування не організовується та не проводиться.