Депутати від «Слуги Народу» отримають 19% місць в обласних радах і 17% — у районних.

Такі результати паралельного підрахунку голосів, який проводить партія, після обробки даних з 80% дільниць.

Так, «Слуги Народу» отримають 910 мандатів депутатів районних рад з 5366, а до обласних рад проведуть 307 депутатів з 1660. Таким чином «Слуга Народу» отримає найбільшу кількість мандатів та увійде до усіх обласних і районних рад. Для порівняння, в обласних радах по всій країні «Європейська солідарність» матиме 262 мандатів, «Опозиційна платформа — За життя» — 222, «Батьківщина» — 177.

Відео дня

Політологи прогнозують формування ситуативних коаліцій у місцевих радах. І відзначають високу конкурентність виборів, яку забезпечила чинна центральна влада, не використавши на свою користь адміністративний ресурс.

«Це, мабуть, перші вибори, коли адміністративний ресурс не зіграв якоїсь помітної ролі для досягнення результатів з боку влади. Але тут є суттєве зауваження, на яке треба зважати. Коли я кажу про адмінресурс, то маю на увазі у виконанні центральної влади. Тобто в пана Президента й у пропрезидентської фракції монобільшості у Верховній Раді. Якщо ми уважно подивимося на перебіг цих процесів на місцях, то побачимо, що все-таки в деяких містах саме місцева влада намагалася використати свій владний потенціал, щоб забезпечити той чи інший результат», — вважає політолог Валентин Гладких.