Голосування на місцевих виборах в Україні в цілому відбувається з дотриманням виборчого законодавства.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив старший аналітик громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев під час включення щодо процесу проходження виборів.

"Якщо говорити в цілому про якість виборчого процесу, то за нашою інформацією процес голосування відбувається, як правило, на основі вимог виборчого законодавства. Хоча окремі виборчі дільниці допускають порушення", - сказав Клюжев.

Так, за його словами, на 4,5% виборчих дільниць були зафіксовані спроби незаконної видачі або отримання виборчих бюлетенів. Найчастіше такі інциденти були пов'язані з побутовими мотивами.

Також, як розповів Клюжев, на 2,5% дільниць зафіксовано спроби виборців демонструвати свої виборчі бюлетені, менш ніж на 1% дільниць зафіксовано спроби фотографування виборцями бюлетенів.

Читайте такожПоліція розслідує порушення таємності голосування у Броварах через номери на бюлетенях

Клюжев зазначив, що за оцінками спостерігачів, на 13% виборчих дільницях порушення мали незначний характер, і менш ніж на 1% дільниць були допущені суттєві порушення законодавства.

Крім того, він зазначив, що на одній ділянці були підозри щодо "вкидання" бюлетенів, дана ситуація зараз досліджується спостерігачами.

Місцеві вибори 2020