Київ. 30 серпня. УНІАН. Українські письменники мають намір пікетувати візит Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА до Берліна.

Протестна акція, серед учасників якої заявлені, зокрема, Ірена КАРПА та Сергій ЖАДАН з сім’ями, відбудеться 30 серпня цього року, перед готелем «Адлон», що на вулиці Unter den Linden 77 (біля Бранденбурзьких воріт), в якому планує виголосити промову В.ЯНУКОВИЧ. Час проведення акції - 16:30-17:30.

У переданому УНІАН зверненні до українців, організатори акції, зокрема, зазначають: “Вам всім, мабуть, відомі останні події та політичний курс України. Цей курс, на жаль, не має нічого спільного з демократичним розвитком держави. Те, що відбувається в Україні, нам болить, і тому ми йдемо протестувати. Протестувати мирно, без криків, але чітко показуючи Європі свою позицію щодо недавніх політичних рішень і керунків”.

Відео дня

“Ми не належимо до якоїсь партії, і не відстоюємо чиїсь інтереси, окрім наших інтересів – громадянського суспільства, яке не погоджується з тим, що в нашій країні знову вбивають журналістів по політичним мотивам, що в нашій країні СБУ перетворюється на КГБ совєтського зразка, яке, зокрема, робить візити до ректорів українських університетів та представників громадянського суспільства, і повчає їх, як жити; що в нашій країні зникає свобода зібрань і свобода слова; що Европа до всього того ставиться мовчки байдуже, майже поблажливо”, - відзначають організатори.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 30 серпня, відбудеться офіційний візит Президента України В.ЯНУКОВИЧА до Німеччини. За словами посла України у ФРН Наталії ЗАРУДНОЇ, під час візиту буде обговорено питання європейської інтеграції та боротьби з організованою злочинністю. Ще однією темою переговорів, зауважила посол, буде зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.