Брюссель. 27 березня. УНІАН. Міністр закордонних справ України Костянтин ГРИЩЕНКО назвав три пріоритети, які Україна бачить перед собою на шляху до Європейського Союзу.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив 26 березня увечері під час засідання, присвяченого Європейській політиці сусідства, в рамках Брюссельського форуму, відповідаючи на запитання міністра закордонних справ Словаччини Мікулаша ДЗУРІНДИ.

«Перша річ, що стосується європейського порядку дня для нас, - це завершення переговорів щодо угоди про асоціацію, в тому числі зону вільної торгівлі», - сказав український міністр.

Відео дня

Він зауважив, що тут йдеться не тільки про питання зовнішньої політики, але й про внутрішні реформи, які, за його словами, «навіть не ініціювалися» за останні 20 років.

«Це реформа бюджетного процесу, адміністративна реформа, пенсійна реформа, реформа оподаткування», - сказав К.ГРИЩЕНКО.

При цьому, за його словами, уряд має намір зробити так, щоб бізнес «не мав справ з такою кількістю дозволів і ліцензій», як це є зараз.

Другим пріоритетом, на думку українського міністра, є лібералізація і скасування візового режиму для громадян України. Для цього, за його словами, також необхідні серйозні зміни всередині країни, в тому числі, зокрема, й «вартісні» реформи.

Ще одним пріоритетом, за словами К.ГРИЩЕНКА, є введення сучасних технологій комунікації між урядом і громадянами.

«Загальна ідея – обмежити для всіх необхідність спілкуватися безпосередньо з урядовими функціонерами, де це можливо», - сказав він.