Кількість хворих на кір дітей на Одещині стрімко зростає. За добу злягли ще 23 дитини.

Нині недужих на кір дітей уже 71, четверо з них у лікарні, в тому числі й 9-місячне немовля. Стан одного хлопчика тяжкий. Ще 67 хворих малюків лікуються вдома, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожУ Запоріжжі на кір захворіли одразу четверо лікарів (відео)

Більшість хворих - із села Шевченкове Кілійського району. Але лікарі кажуть, що недуга вже вийшла за межі села й одна дитина захворіла в районному центрі. Відсьогодні в навчальних та дошкільних закладах Кілії та сусідніх селах Шевченковому та Лісках оголосили карантин.

Медики вже встановили, що кір на Одещину потрапив із Києва. На новорічні свята до однієї з родин приїжджали гості зі столиці. Згодом з'ясувалося, що один із гостей хворів на кір.

Напередодні повідомлялося, що впродовж двох днів у селі Шевченкове Кілійського району Одеської області занедужали 48 дітей віком від 2 до 16 років. Двох із них напередодні "швидкою" доправили до обласної інфекційної лікарні з ускладненням – пневмонією, решта дітей у стані середньої тяжкості. У двох школах та дитсадку Шевченкового від понеділка діє карантин. У решті шкіл громади всіх невакцинованих дітей перевели на домашнє навчання.