Також вірус кору може вражати й внутрішні органи / фото Shutterstock

Спалах кору в Україні не йде на спад. Ще однією складністю стало те, що він наклався на масове поширення грипу.

Оскільки спочатку симптоми дуже схожі, багато хто просто пропускає найважливіший період лікування. Що потрібно знати про інфекцію-вбивцю, розповів "Обозреватель".

Навіть медики визнають, що у перші пару днів їх важко відрізнити навіть фахівцеві.

Відео дня

Читайте такожСупрун пояснила, як в Україні можуть оголосити епідемії

"Нежить, висока температура – все як при грипі. Правда, при кору можуть у роті з'явитися білясті плями, хоча дехто може сплутати їх з ангіною. І кон'юнктивіт. Висип може з'явитися пізніше", – пояснив доцент кафедри медуніверситету, дитячий лікар-інфекціоніст Віталій Євтушенко.

Також вірус кору може вражати і внутрішні органи. "Висипання спостерігаються і на слизових оболонках внутрішніх органів. Вони можуть вражати кишечник, тому в людини може бути пронос й навіть щось схоже на дизентерію", – розповів лікар-інфекціоніст, професор Сергій Крамарєв.

Лікарі вважають, що кір можна лікувати і в домашніх умовах. "Якщо це не маленька дитина, якщо немає хронічних захворювань. Якщо у вас температура, ви збиваєте і почуваєтеся нормально, то можна хворобу лікувати і вдома. Але лікар обов'язково повинен оглянути хворого й призначити лікування. Тому що висип може бути і при інших досить небезпечних хворобах", – сказав Євтушенко.

фото Оглядач

Нагадаємо, 23 січня Супрун повідомила, що найближчим часом в Україні може бути оголошена епідемія кору.