Ілюстрація REUTERS

Український дієтолог Ольга Усенко розповіла, як схуднути, не рахуючи калорій.

"Дієта долоні — метод, який дозволяє визначити оптимальний розмір порції. Тому ця підказка буде дуже доречною для тих, хто став на шлях здорового харчування і ще не освоїв кухонні ваги", — зазначила вона на своїй сторінці в Instagram.

Читайте такожДієтолог назвала найкорисніший суп і пояснила, чи потрібно їсти першу страву щодня

Відео дня

За словами дієтолога, розмір стиснутого кулака підходить для розрахунку гарнірів і продуктів з високим вмістом складних вуглеводів, серед яких рис, макарони, картопля, хліб, булгур, гречка.

Також, каже Усенко, за розміром однієї долоні можна визначити кількість фруктів, які можна з'їдати щодня.

А от площа від основи зап'ястя до основи пальців підходить для розрахунку норми продуктів, багатих на білок, зазначила дієтолог. Серед таких продуктів: м'ясо, риба і морепродукти.

Розмір двох долонь разом — це найкращий спосіб розрахувати норму овочів, які повинні бути в раціоні мінімум 2-3 рази за день.

Визначити необхідну порцію сиру можна, поєднавши вказівні та середні пальці на обох руках.

Раніше дієтолог і експерт з правильного харчування Ольга Усенко назвала ідеальною вечерею термічно оброблені овочі.