Ілюстрація REUTERS

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун має намір агітувати народних депутатів, щоб вони підтримали законопроект про легалізацію медичного канабісу.

Читайте такожЛегалізація медичної марихуани в Україні: депутат назвавши дату, коли Рада може розглянути законопроект

Про це вона заявила у кулуарах Кабміну, передає "112 Україна". Чиновниця нагадала, що всіляко підтримує таке нововведення.

"Я сподіваюся, що знайдуться голоси, ми підтримуємо цей законопроект і ми завжди про це пишемо і говоримо, це від нас, від пацієнтської спільноти є велика підтримка, і сподіваюся, що наші депутати будуть приходити на голосування у Верховній Раді, я знаю, у них зараз бурхливий час, тому що, можливо, будуть нові вибори, Конституційний суд буде розглядати цю справу, але подивимося, як будемо йти далі, ми підтримуємо і будемо агітувати між депутатами, щоб вони проголосували", - заявила Супрун.

Як повідомляв УНІАН, комітет Верховної Ради прийняв рішення зареєструвати запропонований неурядовими організаціями законопроект про легалізацію медичного використання канабісу.

Раніше, 30 січня, на сайті Верховної Ради зареєстрували петицію з вимогою внести зміни в законодавство, щоб канабіс можна було використовувати в медичних і наукових цілях. Документ набрав необхідну кількість голосів.