Діти перебувають у реанімації / фото pixabay.com

Стан новонароджених сіамських близнюків, які народилися у Чернівцях минулого тижня, залишається тяжким.

Вони на штучній вентиляції легенів у реанімації пологового будинку, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожНазвано ймовірну причину народження дитини з двома головами у Чернівцях

Відео дня

Переводити їх до обласної лікарні, де медики планували обстежити малюків й визначатися, чи можливо їх розділити, поки передчасно, кажуть у пологовому будинку. У новонароджених спільне тіло, по одній парі рук і ніг, а також троє легень.

У їхньої матері це була перша вагітність. Особливість плоду лікарі помітили ще під час першого УЗД-обстеження, але жінка відмовилася переривати вагітність за релігійними переконаннями. Народжувати повинна була у столичній клініці, проте пологи почалися передчасно. Тому їй робили кесарів у чернівецькому пологовому будинку.

Сама породілля почувається добре, медики намагаються стабілізувати стан новонароджених.

"У дітей множинні вади розвитку, які потребують інтенсивної терапії, тому вони перебувають на стадії дообстеження та отримання відповідної допомоги. Ми радимося, консультуємося", - прокоментувала завідувачка відділення інтенсивної терапії Чернівецького пологового будинку №2 Людмила Агафонова.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 28 вересня в Чернівцях народилися сіамські близнюки, дівчатка мають одне тіло, але дві голови. У породіллі – мешканки Чернівецької області – це була перша вагітність. Медики зазначили, що сіамські близнюки були діагностовані внутрішньоутробно.