З'явився прогноз магнітної бурі на листопад 2019 / фото geocenter.info

Геомагнітні бурі та коливання магнітного поля відвідають Землю у листопаді 2019. Сьогодні магнітних штормів у Києві та по Україні не спостерігається.

Загалом, на початку місяця все буде спокійно.

Так, 1-3 листопада очікуються незначні збурення рівня G1, що не завдаватимуть значної шкоди здоров’ю людей.

Відео дня

Читайте такожУкраїну накриє потужна магнітна буря: коли чекати метеоудару

Водночас, за даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, магнітосфера у п’ятницю, 1 листопада, буде спокійна.

Сильний магнітний шторм охопить планету наприкінці листопада. Національне управління океанічних й атмосферних досліджень США попереджає, що 21-22 листопада очікують геомагнітну бурю G1 – першої інтенсивності за п’ятибальною шкалою.

20 і 23 листопада можливі зміщення магнітного поля планети. G-індекс розроблений Національним управлінням океанічних й атмосферних досліджень у 1999 році.  Цей показник позначає інтенсивність геомагнітної бурі за впливом видозмін магнітного поля Землі на живі організми й електричні прилади.

Періодично магнітне поле нашої планети зміщується, ці зміни фіксуються спеціальними приладами.

Якщо ці зміщення сильні, вчені класифікують їх як магнітні бурі.

Для того щоб спрогнозувати магнітні бурі, треба передбачити їхню причину – спалахи на Сонці. Прогноз несприятливих днів розраховують за взаємним розміщенням планет, Місяця й Сонця.

Несприятливі для здоров’я дні характеризуються гравітаційними аномаліями, які впливають на умови в атмосфері. Ці фактори діють на процеси у всіх живих організмах.

Як пережити магнітні бурі – піклуйтеся про раціон та утримайтесь від жирної й солоної їжі / newsru.co.il

Магнітні бурі: як пережити

Зміщення магнітного поля Землі й магнітні бурі є несприятливими факторами. Головний біль, запаморочення, загальна слабкість і підвищений тиск – характерні ознаки впливу магнітної бурі на людину.

Магнітні бурі ударять по метеозалежних людях. Для того, щоб мінімізувати шкоду, лікарі радять дотримуватися певних рекомендацій.

Насамперед, медики радять більше займатися фізичними вправами: розбавляти офісну роботу п’ятихвилинними розминками. Під час магнітної бурі особливо піклуйтеся про раціон і не зловживайте шкідливою їжею, зокрема – солодощами. Коли відчуєте запаморочення – краще пройдіться на свіжому повітрі, збалансуйте прогулянку лісом чи парком. Не піддавайтесь впливу магнітної бурі – покращуйте настрій зустрічами з друзями, вигулом домашніх улюбленців чи походом на культурні події разом із близькою людиною.

Ввечері краще випити запашного трав’яного чаю без цукру і не вживати солоною і жирної їжі перед сном.