Сьогодні на Полтавщину прибули евакуйовані з Китаю українці / УНІАН

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький запевняє, що Україна готова до можливого виявлення коронавірусу в евакуйованих з Китаю громадян.

Читайте також"Просто знущалися наді мною": українку не евакуювали з Китаю через собаку

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, чи готова Україна до того, що за 14-денний термін обсервації в евакуйованих українців можуть виявити інфекцію коронавірусу.

Відео дня

"Україна готова. Ми маємо 5 тис. 700, більше, ліжок першого резерву. Є другий резерв і третій резерв. Це ліжка, оснащені всім необхідним. І вони готові саме за стандартами ВООЗ для прийому хворих. Все може бути", - сказав Радуцький.

На запитання, скільки в Україні є тест-систем, він відповів, що їх стільки, "скільки потрібно для того, щоб боротися з першою хвилею".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, о 9:40 український пасажирський літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами Укаїни та іноземцями здійснив посадку в міжнародному аеропорту «Бориспіль» на дозаправку, після чого вилетів до Харкова.

За даними МОЗ, на борту літака перебувають 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків. З Харкова евакуйованих людей буде доправлено на територію медичного центру «Нові Санжари».

Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки. У Нових Санжарах місцеві жителі протестують проти прибуття евакуйованих, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення.