Під час заворушень в Нових Санжарах на Полтавщині було затримано 24 людини, які брали участь у зіткненнях з поліцією.

Відео дня

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко після засідання урядового оперативного штабу в Нових Санжарах ввечері в четвер, 20 лютого, передає dt.ua.

"Під час зіткнень у Нових Санжарах, куди евакуювали українців та іноземців з Китаю, поліція затримала 24 людини", - сказав Клименко.

Він уточнив, що 17 осіб були затримані в першій половині дня, ще семеро – ввечері.

Читайте такожСкалецька заявила, що приєднається до евакуйованих з Китаю людей на час обсервації

Як повідомив речник Нацполіції Полтавської області Юрій Сулаєв, затриманим у Нових Санжарах загрожує до 8 років позбавлення волі, пише РБК-Україна.

За його словами, затримані були доставлені до територіального підрозділу поліції.

"Доставили їх в територіальний підрозділ поліції частково. Можливо, в сусідні підрозділи. Дивлячись на те, які злочини вчиняли. Тому що останні - це злочини тяжкі. Це стаття 294 ККУ - масові заворушення. Там санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. І частина 2 статті 345 ККУ - нанесення ушкоджень працівнику правоохоронного органу (санкція статті до 5 років позбавлення волі, - ред.). Це серйозні статті", - повідомив Сулаєв.

У Нових Санжарах зосереджений резерв для реагування на можливе загострення ситуації. Правоохоронці чергуватимуть цілодобово посилено патрулювати населений пункт, додає dt.ua.

"Зараз у Нових Санжарах, куди прибули евакуйовані з Китаю українці, поліція в посиленому варіанті несе службу, організовано посилене патрулювання. Ми тримаємо тут резервні сили для оперативного реагування", - розповів заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі зранку протестують проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі "Нові Санжари" в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака - 22 особи-члени екіпажу і супроводжувального медперсоналу, а також 72 пасажири. Серед евакуйованих українців - родина з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти.

Читайте такожЗаворушення у Нових Санжарах: відкрито два кримінальних провадження (фоторепортаж)

О 19:50 колона автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію.

Протестувальники кидали каміння в автобус каміння. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець. Всього приїхало сім автобусів.

У зв'язку з протестами місцевих жителів до Нових Санжар вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він також повідомив, що в там працюватиме оперативний штаб уряду.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що під час подій у Нових Санжарах дістали тяжкі поранення більш як 10 поліцейських.