Система охорони здоров'я готова прийняти хворих із коронавірусом у разі виявлення / фото УНІАН

Система охорони здоров'я України перебуває у повній готовності до прийому хворих з коронавірусною інфекцією у разі її виявлення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

"Система охорони здоров'я готова прийняти хворих з коронавірусною інфекцією і надати якісну медичну допомогу... Ми маємо сьогодні близько 12 тисяч ліжок інфекційних стаціонарів, близько 2 тисяч лікарів-інфекціоністів, біля 5 тисяч середнього медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях", - розповів він.

Відео дня

Крім того, додав Ляшко, наявні інфекційні бокси, проте вони "використовуються тільки на початкових стадіях розвитку спалаху або епідемії".

Читайте такожВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус

"В подальшому використання і утримування хворих в інфекційних боксах недоцільне. Для цього перепрофілюють інші відділення закладів охорони здоров'я і надається медична допомога у звичайному режимі", - сказав представник МОЗ.

Ляшко також додав, що інфекційні реанімаційні відділення укомплектовані апаратами для штучної вентиляції легенів.

Оскільки специфічної терапії не існує, надається симптоматичне лікування, а також проводяться реанімаційні заходи - у тяжких випадках, зазначив він.

"Ми аналізували кількість тяжких випадків, які виникають у хворих з коронавірусною інфекцією. Це, в середньому, десь до 20% є тяжкі випадки, з них до 3% потребують реанімаційних заходів", - сказав Ляшко і додав, що в Україні є можливість надавати таку медичну допомогу у відділеннях інтенсивної терапії, у реанімаційних відділеннях.

Також, зазначив він, Україна забезпечена діагностичними тест-системами, а вірусологічна лабораторія має необхідні діагностичні засоби для проведення досліджень в режимі реального часу.

Читайте такожВже понад 10 днів у світі спостерігається зниження кількості випадків коронавірусу - МОЗ

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

За даними МОЗ, станом на 24 лютого 2020 року у світі зареєстровано 79 360 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 619 летальні, одужали вже 25 360 осіб.

На сьогодні в Україні не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус COVID-19.