В Італії зареєстрована найбільша в Європі кількість підтверджених випадків коронавірусу / УНІАН

За попередніми даними, у двох госпіталізованих в Івано-Франківській та Кіровоградській областях осіб, які повернулися з Італії, вірус грипу не виявлено.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, 28 лютого до Центру громадського здоров'я МОЗ з Івано-Франківської та Кіровоградської областей надійшли два повідомлення про підозру на COVID-19.

Читайте такожУкраїна планує додаткову евакуацію своїх громадян з Китаю за допомогою інших країн - МЗС

В обох випадках особи повернулися з Італії та мають прояви гострого респіраторного захворювання.

«Попередні результати дослідження матеріалу, відібраного від захворілих осіб, проведені у вірусологічних лабораторіях обласних лабораторних центрів методом ПЛР, дали негативний результат на віруси грипу. Зразки для подальшого дослідження були надіслані до вірусологічної референс-лабораторії», -сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, в Італії зареєстрована найбільша в Європі кількість підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом – 888.

28 лютого в Івано-Франківську до інфекційної лікарні з високою температурою госпіталізували 63-річну жінку, яка приїхала з Італії.

У Кропивницькому 27 лютого батьки дитини, яка повернулась зі спортивних змагань з Італії, звернулися до лікаря у зв’язку з підвищенням у неї температури тіла. Дитину направили на стаціонарне лікування.