Скалецька розповіла про навчання на випадок коронавірусу в країні   / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров’я тримає на контролі ситуацію з недопущенням нової коронавірусної інфекції на територію України та робить усе, щоб бути на крок попереду захворювання.

Про це міністр Зоряна Скалецька повідомила у Facebook.

Вона наголосила, що жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 в Україні не зафіксовано. «Ми тримаємо ситуацію на контролі й робимо все для того, аби бути на крок попереду цього захворювання», - підкреслила міністр.

Відео дня

Скалецька зауважила, що починаючи з п'ятниці, 28 лютого, по всій Україні стартували навчання на випадок фіксації коронавірусу. Вони проходять у визначених медичних закладах. Участь у навчаннях беруть медики, рятувальники, поліція, органи місцевої влади.

Крім того, Центр громадського здоров’я МОЗ за підтримки ВООЗ організував і проводить дводенний тренінг для епідеміологів та вірусологів. На нього з'їхалися понад 70 фахівців з усієї України. Мета тренінгу – пропрацювати механізм реагування на спалах COVID-19.

Читайте такожУкраїна готова до можливої появи і локалізації нового коронавірусу - МОЗ

Скалецька запевнила, що медична система повністю готова на випадок фіксації коронавірусу. «У нас є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, 2 тисяч лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч кваліфікованих медичних працівників. У боротьбі з коронавірусом ми всі маємо бути єдині. Не забувайте мити руки, прикривайте рот і ніс під час кашлю або чхання, у випадку підвищеної температури і кашлю – негайно звертайтеся до лікаря», - зауважила вона.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 із «високого» до «дуже високого».

У світі станом на 2 березня зареєстровано 89 тис. 072 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з яких 3 тис. 048 летальні.