Для медиків при лікарнях облаштують тимчасове житло / УНІАН

У Чернігові шиють 1,5 тис. захисних костюмів для медиків на випадок фіксації коронавірусної інфекції у місті.

Про це сьогодні повідомив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко у своєму коментарі журналістам щодо загрози коронавірусу, інформує прес-служба міської ради.

Читайте такожКоронавірус в Україні: що відомо на цей момент – всі подробиці (трансляція)

Відео дня

«На сьогодні чернігівське підприємство шиє перші півтори тисячі сертифікованого одягу для лікарів. У першу чергу треба убезпечити саме лікарів, тому що це група ризику, яка безпосередньо контактує з хворими. Мова також іде про те, що в разі такого контакту вони будуть утримуватися від того, щоб ходити додому – тобто житимуть в окремому приміщенні в цій же лікарні. Який час, як – це ще буде деталізуватися», - зазначив він.

За його словами, із замовлених 1,5 тис. захисних костюмів наразі пошили приблизно 500.

«Пошиють це замовлення – ще буде закуплена тканина і ще пошиють стільки ж. На першому етапі цього має бути достатньо», - уточнив міський голова.

Окрім того, за його інформацією, міськрада намагається закупити експрес-тести, антибіотики та інші необхідні ліки.

Як повідомив Атрошенко, у місті є в наявності 12 апаратів для штучної вентиляції легень. Базовими лікарнями визначені інфекційні відділення Другої міської лікарні та інфекційне відділення обласної дитячої лікарні.

Також з метою профілактики поширення інфекції міський голова доручив вжити заходів у закладах освіти та громадському транспорті. Зокрема, у школах на перервах необхідно провітрювати класи й слідкувати за миттям рук учнями. Всі тролейбуси та автобуси рекомендовано провітрювати на кожній кінцевій зупинці та проводити дезінфекцію раз на день – після рейсів.