REUTERS

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко за результатами зустрічі з комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Христосом Стіліанідісом, поінформували УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Читайте такожБільше 90% жителів непідконтрольних Україні територій мають симптоми "травми війни"

Відео дня

Зубко подякував ЄС за фінансову та гуманітарну допомогу і зазначив, що Україна розраховує на її продовження.

«Україна високо цінує особисті зусилля Христоса Стиліанідіса і його внесок в надання фінансової та гуманітарної допомоги ЄС. Це допомагає вирішенню наявної складної гуманітарної ситуації в Україні, спричиненої російською агресією», - наголосив віце-прем'єр.

Зубко підкреслив, що українська сторона також зацікавлена у співпраці з ЄС в питанні допомоги з евакуації населення з окупованих територій та наданню тимчасового житла.

«Потребують психологічної та фізичної реабілітації також і військовослужбовці, які зазнали поранень у ході антитерористичної операції», - зауважив урядовець.

На сьогодні обсяг наданої ЄС та країнами-партнерами гуманітарної допомоги Україні становить 223 млн євро.

Читайте такожЖертвами війни на Донбасі вже стали 6,5 тисяч українців - ООН

У даний час в Україні вже зареєстровано 1,3 млн переселенців.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня Стіліанідіс заявив, що Євросоюз виділяє Україні новий пакет гуманітарної допомоги на суму 15 млн євро. Допомога призначена для людей, які постраждали в результаті конфлікту на сході України.