На сьогодні інфіковані 34 медики / фото: УНІАН

У Полтавській області на сьогоднішній день третину від загальної кількості інфікованих коронавірусом складають медики.

Про це УНІАН повідомив голова Полтавської обласної держадміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, станом на сьогодні, на Полтавщині зафіксовано 101 випадок захворювання на коронавірус, третину інфікованих складають медики – 34 особи.

Відео дня

Він також повідомив, що від сьогодні в усіх лікарнях Полтавщини негайно посилять карантинні заходи.

«Серед заходів - не допускати сторонніх, контролювати жорсткіше стан медиків, посилимо дезінфекцію закладів… Людям ще раз нагадую: без нагальної потреби не треба йти до закладів, а слід викликати сімейних лікарів. Ця ситуація, яка у нас є – це десь не дотримувалися карантинних норм», - вважає Синєгубов.

Директор департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак також заявив, що 26 медиків захворіло у Кременчуцькій райлікарні.

«Там менше захворіло всередині людей – пацієнтів, ніж персоналу, який мав бути захищений. Мені не зрозумілі ці речі. Це внутрішнє лікарнянне інфікування! Треба зменшити кількість людей у стаціонарах, закрийте всі фізкабінети, зменьшіть кількість людей на роботі! Хочете, то організуйте дистанційну допомогу хворим по комп’ютеру. Ну, не можу слова підібрати з того, що є там… Таке враження, що пересічні громадяни більш свідомі, ніж медики у цьому контексті…», - заявив Лисак.