Донецька обласна клінічна туберкульозна лікарня одержала від фонду "Розвиток України" набори посуду на 20 тис. грн.

"Сьогодні ми передаємо для хворих Донецької обласної туберкульозної лікарні 560 наборів посуду з нержавіючої сталі", - сказала сьогодні під час урочистої церемонії вручення директор із зовнішніх зв`язків фонду "Розвиток України" Власта ШОВКОВСЬКА.

Як передає кореспондент УНІАН, вона наголосила, що такою акцією Фонд "хоче привернути увагу до проблеми туберкульозу не тільки Міністерства охорони здоров`я, фтизіатрів, добродійних фондів, а й суспільних організацій і звичайних українців".

Відео дня

"Щоб вони зрозуміли, що туберкульоз уже давно став хворобою кожного. Це справді національна трагедія, з якою потрібно боротися спільно", - зазначила В.ШОВКОВСЬКА.

Вона наголосила, що, починаючи акцію, Фонд знайшов "дуже хорошого партнера – мережу супермаркетів "Амстор". "Ми в усіх супермаркетах "Амстору" поставили скарбнички для збору коштів, і нам за два місяці вдалося зібрати 70 тис. грн. пожертвувань громадян на боротьбу з туберкульозом", - пояснила вона.

"Ми вдячні кожній людині за 5, 10 копійок або одну гривню, які вони віддали на боротьбу з цим страшним захворюванням", - сказала представник Фонду.

Вона повідомила, що фонд "Розвиток України" виділив додатково до зібраних 70 тис. грн. ще 30 тис. грн. 100 тисяч, що "вийшли, ми порівну поділили: по 20 тис. грн. на 5 областей України, де працює "Амстор" - Полтавську, Запорізьку, Миколаївську, Луганську та Донецьку", - сказала В.ШОВКОВСЬКА.

"Головний лікар кожної туберкульозної лікарні в цих областях назвав потреби хворих, що саме клініка хотіла б придбати насамперед на ці гроші", - сказала В.ШОВКОВСЬКА, додавши, що подарований лікарні посуд "вітчизняний, дуже якісний, вироблений на заводі в Запоріжжі".

"Це перша акція за участі мережі "Амстор", але далеко не остання. Ми сподіваємося, що й інші ділові партнери захочуть взяти участь у подібній акції в усіх областях України", - наголосила В.ШОВКОВСЬКА.

Своєю чергою заступник головного лікаря обласної тублікарні з лікувальної роботи Ольга ФІЛІППОВА подякувала "кожному жителеві області та країни, фонд "Розвиток України" і торговій мережі "Амстор". "Дякуємо їм за частинку душі, завдяки чому сьогодні ми одержуємо добродійні набори посуду для наших хворих", - сказала вона. Вона додала, що в клініці зараз лікуються більш як 550 пацієнтів - "від грудних дітей до тих, кому за 70".

На запитання, чому клініка попросила передати їй як допомогу саме набори посуду, заступник головного лікаря відповіла: "Наша лікарня зараз ремонтується, оновлюється, і окрім гарних стін і стель нам хотілося б мати для хворих гарні меблі, гарну постільну білизну, гарний посуд. І коли постало питання, що нам потрібно як допомога, ми вирішили попросити набори посуду з нержавіючої сталі. Ще тому, що наша лікарня інфекційна, посуд піддається термічній і хімічній обробці, і такі набори нам дуже до речі".

"Всі ми - і персонал лікарні, і хворі - раді, що розуміння серйозності проблеми туберкульозу є в громадян області та всієї країни", - підсумувала О.ФІЛІППОВА.