Міліція Києва висловлює стурбованість збільшенням випадків загибелі людей на воді і просить відпочивальників дотримуватись елементарних правил безпеки.
 
Як повідомили УНІАН у Відділі зв`язків з громадськістю ГУМВС України в м. Києві, з початку року на столичних водоймищах потонуло 46 осіб, з них 42 - з початку купального сезону, 1 травня.
 
Незважаючи на те, що інциденти на водоймищах не належать до компетенції органів внутрішніх справ, начальник міліційного главку стурбований ситуацією, що склалася, і просить киян і гостей столиці бути обережнішими і серйозніше ставитися до відпочинку на водоймищах, йдеться у повідомленні.
 
За даними ВЗГ, за весь купальний сезон 2012 року потонуло близько 60 осіб, а в поточному році вже за травень і неповний червень кількість загиблих на воді перевищує 40 осіб. Найбільше смертельних випадків сталося в Дніпровському, Дарницькому, Оболонському районах Києва.
 
"Трагедії відбуваються внаслідок того, що люди купаються або в нетверезому стані, або геройствують, стрибаючи у воду в незнайомих місцях, не знаючи дна. Ми просимо дотримуватись елементарних правил безпеки: навіть якщо ви купаєтеся в невстановленому місці, то не слід перевіряти незнайоме дно, стрибати з висоти у воду", - зазначили в міліції і підкреслили, що багато людей гинуть саме через травми, одержані під час купання.
 
Крім того, в міліції просять батьків серйозніше поставитися до контролю відпочинку своїх дітей.
 
У столичній міліції звертають увагу на те, що з початку пляжного сезону в місцях, дозволених для купання, було врятовано 9 життів. "Навіть якщо щось відбувається, то на водоймищах, де купання дозволене, завжди є рятувальники", - йдеться в повідомленні.