Спробуйте повністю відмовитися від алкоголю на два місяці і побачите, як зміниться ваше тіло / фото ua.depositphotos.com

Лікарі назвали зміни, які відбудуться з вашим організмом у разі повної відмови від вживання алкоголю протягом двох місяців.

Так, за словами медиків, кожен з органів скаже вам "спасибі", а відображенню в дзеркалі ви не зможете натішитися, пише golos.

  • Нирки

Цьому парному органу потрібен час, щоб вивести шкідливі продукти розпаду етанолу - ацетальдегід і оцтову кислоту. Саме через пару місяців, вони повністю вийдуть з організму. Ви незабаром помітите, що набряклість пішла, а біль і тяжкість в попереку (якщо така була) вас залишила без жодних таблеток.

Відео дня
  • Печінка

Цей орган страждає від алкоголю в першу чергу. Але при цьому печінці буде достатньо всього місяця, щоб відновиться і повернутися до здорового функціонування. Якщо ж ви зловживали спиртним, знадобиться більше часу - від двох місяців до півроку.

Читайте також"Розсіл дійсно допомагає": лікар-нарколог розповів, як полегшити похмілля

  • Підшлункова залоза

При частому вживанні алкоголю збільшується кількість білків в панкреатичному соку. Це призводить до закупорки вивідних проток підшлункової і як результат - фіброзу органу.

  • Шлунок

Орган дуже сильно страждає від алкоголю - слизова подразнюється через вплив етилового спирту, можуть навіть з'являтися виразки. При відмові від міцних напоїв шлунок швидко відновлюється.

  • Мозок

Давно доведено, що регулярні узливання порушують функції мозку. При цьому етанол залишає мозок людини через 21 день після останнього вживання алкоголю (якщо кількість була помірною). А в більш запущених випадках потрібно більше часу.

  • Серце

Токсини, які утворюються в результаті розпаду алкоголю, призводять до порушення серцевого ритму, підвищують артеріальний тиск, згущують кров. Відмова від алкоголю навіть на 30 днів вже допоможе знизити навантаження на серце, нормалізувати тиск і пульс.

  • Нервова система

Дратівливість, смуток, безсоння. Все це - наслідки надмірного захоплення спиртними напоями. Через два місяці відмови від алкоголю спати ви будете набагато міцніше, довше. Крім того, смакові відчуття і нюх стануть багатшими.

  • Шкіра

Вже після 21 дня повної тверезості ваша шкіра скаже вам спасибі. Зникнуть подразнення і висипання на обличчі. Колір обличчя стане більш однорідним і здоровим. Підуть мішки під очима і набряки.

  • Зуби

Зуби теж схильні до руйнівного впливу алкоголю. Сухість у роті, яка виникає після вживання алкоголю - наслідок порушення слиновиділення, що руйнує зубну емаль. Після двох місяців ви здивуєтеся, побачивши, як побіліли ваші зуби.

Вживання алкоголю: що варто знати