Ілюстрація REUTERS

Медик розповів про небезпеку вживання алкоголю разом з фруктами. Організм у першу чергу переробляє глюкозу, яка міститься у фруктах, а тільки потім починає переробку алкоголю.

Про це повідомив гастроентеролог Олексій Парамонов, повідомляє "Країна здоров'я".

Читайте такожЩо таке інсульт, як його лікувати

Відео дня

Найнебезпечнішим поєднанням лікар назвав алкоголь і мандарини. За його словами, при такому поєднанні швидкість всмоктування алкоголю в кров збільшується в кілька разів, і людина швидше п'яніє.

Є і їжа, яка навпаки — уповільнює всмоктування алкоголю в кров. Це переважно жирні страви, наприклад, м'ясо або майонезні салати.

"Якщо стоїть завдання п'яніти повільніше, то закушувати треба чимось жирним, наприклад, олів'є", - зазначив Парамонов.

Раніше відомий український педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram розповів, чи можна пити воду під час їжі.