Херсонська область може перейти в" червону " зону епідбезпеки \ фото УНІАН

Херсонська область може перейти до "червоного" рівня епіднебезпеки, однак остаточне рішення має ухвалити Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сьогодні під час перебування в Херсонській області, яку відвідав у зв'язку зі значним поширенням там коронавірусу.

За його словами, Державна комісія з питань ТЕБ та НС збереться на своє засідання орієнтовно 12 - 13 жовтня.

Відео дня

Очільник МОЗ відвідав кілька лікарень області та центри масової вакцинації, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Читайте такожВ Україні на сьогодні 13 областей мають показники "помаранчевої" зони епіднебезпеки

Він зазначив, що побачив в одній лікарні повністю зайняте реанімаційне відділення, але серед пацієнтів там немає жодного вакцинованого.

"Зараз ми маємо ефективний спосіб запобігти тяжкому або середньому перебігу хвороби - вакцинація. Потрібно розуміти, що ризик захворіти значно страшніше, аніж можливі побічні ефекти після вакцинації, які в більшості випадків минають через добу. Антивакцинаторські погляди дуже швидко змінюються, коли справа доходить до апаратів ШВЛ", - сказав Ляшко.

Міністр вважає, що сьогодні Україна може робити понад мільйон щеплень щотижня. За прикладом країн ЄС, високий рівень вакцинації населення дозволить послабити карантинні обмеження, додав він.

"Для цього є достатня кількість вакцини, а також спроможність медичної системи. Однак потрібне ще й бажання населення", - зауважив Ляшко.

"Нам подобаються черги в пункти щеплень, нам не подобаються черги з "швидких" до ковідних відділень", - резюмував міністр.

Як повідомляв УНІАН, за даними МОЗ, станом на 9 жовтня в 15 областях України вже є показники "помаранчевої" зони епіднебезпеки.

Це Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька, а також Київська області.

Нагадаємо, записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.