фото: ua.depositphotos.com

Один із найбільших мобільних операторів України «Київстар» та сервіс моніторингу здоров'я Doctor Online запустили безкоштовні онлайн-консультації з лікарями-кардіологами Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.Н. Амосова.

Про це повідомила прес-служба «Київстару».

У компанії підкреслили, що ця можливість надається спеціально для пацієнтів з серцево-судинними патологіями, яким рекомендується більш вузькопрофільний підхід до діагностики та подальшого лікування.

Відео дня

Маркетинг-директор компанії «Київстар» Павло Даніман підкреслив важливість телемедицини такого зразка у нинішній час.

«Завдяки дистанційним консультаціям з лікарями українці з різних регіонів тільки за допомогою свого смартфона та інтернету сьогодні мають доступ до якісної медицини», - цитує його слова прес-служба.

Директор компанії «Доктор онлайн», яка володіє однойменним сервісом моніторингу здоров'я, особливу увагу відвів охопленню користувачів спільного проекту з «Київстаром»

«Doсtor Online на свої смартфони вже завантажили понад 240 тисяч користувачів, в підтримці додатку працює 70 професійних лікарів - цього ми досягли менше, ніж за рік роботи. Але ми не зупиняємося, адже прагнемо допомогти і підтримати наших користувачів у складний час карантину і не тільки», - цитує його прес-служба.

Він також повідомив, що консультації лікарів-кардіологів в додатку Doctor Online будуть безкоштовними до 31 липня 2020 року.

Головний лікар Національного інституту серцево-судинної хірургії Сергій Сіромаха підкреслив важливість виявлення нових платформ взаємодії лікаря і пацієнта.

«Нам важливо знайти нові майданчики для дистанційного консультування пацієнтів, щоб наші громадяни з будь-якого міста і селища могли отримати допомогу. Співпраця з Київстар та Doctor Online дозволить наблизити нашу пораду, допомогу до кожного пацієнта, вчасно знайти і підхопити тих, хто вже не може чекати», - цитує його прес-служба.

Згідно з повідомленням, для того, щоб скористатися новою опцією додатка досить звернутися до лікаря-кардіолога через додаток Doctor Online. Далі, лікар розуміє необхідність додаткової консультації з фахівцем інституту, про що інформує пацієнта, і після цього організовується сама відео-консультація.

Як повідомляв УНІАН, у квітні «Київстар» спільно з мобільним сервісом моніторингу здоров'я «Doctor Online» запустили власний чат-бот в месенджері Viber.

У березні «Київстар» зробив консультації лікарів у програмі «Doctor Online» безкоштовними для абонентів усіх телеком операторів.

Довідка УНІАН. Компанія «Київстар» заснована в 1994 році, надає послуги мобільного, фіксованого зв'язку та широкосмугового доступу в інтернет. Акціонером «Київстару» є холдинг з російськими коренями VEON (до 2017 року VimpelCom). Компанія VEON працює на ринках СНД, Європи, Азії, Африки, а її акції перебувають у вільному обігу на біржі NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам).

Doctor Online – мобільний додаток в сфері телемедицини, розроблений однойменною компанією за підтримки «Київстар». У додатку Doctor Online користувачі можуть безкоштовно звернутися до фахівця, отримати направлення на аналізи, замовити доставку ліків, а також запланувати в календарі графік прийому медикаментів. На сьогодні в підтримці програми «Doctor Online» працює понад 70 кваліфікованих фахівців. Програмою можуть користуватися абоненти всіх мобільних операторів.