Ілюстрація / REUTERS

У Київській області в двох гуртожитках проводиться масове тестування на коронавірусну інфекцію після того, як в кожному з них було виявлено по одному хворому.

Про це повідомив т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін під час брифінгу, передає ТСН.

Один гуртожиток розташований у Бориспільському районі, у Петропавлівському. Там захворіла медпрацівниця. У гуртожитку родина займає власне крило і має виокремлені кухню та санвузол.

Відео дня

Ще один гуртожиток - у Гостомелі. Там захворів військовослужбовець. Родини проживають там у боксах, і мають власні кухню та санвузол, родина перебуває на ізоляції.

Читайте такожУкраїна займає перше місце по захворюваності медиків на COVID-19

В області 54 нових хворих на коронавірус за добу, серед захворілих - 30 медпрацівників.

Тим часом, у Вишневому на ізоляції залишаються 239 осіб, було проведено 241 тест, разом з двома працівниками будівлі. 78 позитивних тестів, з яких двоє померли, 4 лікуються у лікарні, решта - на самоізоляції вдома. При цьому тільки 10 людей мають виражені симптоми хвороби, в решти COVID-19 проходить безсимптомно. Біля гуртожитку постійно чергує швидка, а 65 поліцейським, які чергують біля будівлі і стежать за дотриманням карантину, зроблять тести. Протягом періоду самоізоляції вхід та вихід з будівлі заборонений, встановлено спецрежим доступу до гуртожитку. Місцева влада виділила кошти та надала телефон гарячої лінії, за яким можна звертатись самоізольованим мешканцям.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 24 квітня зафіксовано 7647 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 193 летальних, 601 пацієнт одужав.

Читайте також: