Фото REUTERS

Медики подякували українським металургійним підприємствам з групи компаній "Метінвест" за безперебійні поставки кисню для лікування хворих на коронавірус восени 2021 року під час чергової хвилі захворюваності.

Як йдеться в сюжеті "5 каналу", як і під час попередніх сплесків хвороби, допомагати медикам рятувати життя українців знову взялися волонтери та бізнес. Зокрема, група "Метінвест" безкоштовно доправляє медичний кисень у майже два десятки регіонів, зокрема й столицю.

Так, життєво необхідний газ нині цілодобово виробляють і відвантажують чотири підприємства "Метінвесту" – ММК ім. Ілліча, "Азовсталь", Дніпровський коксохім та "Запоріжсталь". Підприємства "Метінвесту" – одні з перших почали доправляти кисень в медичні заклади, йдеться в сюжеті.

"Майже 100% пацієнтів, яких ми госпіталізуємо, киснезалежні. В середньому лікарня споживає від 4 до 6 тонн кисню за добу. Щодо кисню, слава богу, до сьогодні ми були забезпечені, перебоїв із поставкою або організацією його забезпечення не було. Це дуже важливо, це здорово, всім дуже дякую, хто бере участь у забезпечені лікарень, підприємств киснем", – наголосив директор Київської міської клінічної лікарні №1 Олександр Іванько.

Зазначається, що нині "Метінвест" – один із найбільших постачальників кисню в лікарні. З жовтня, коли Україна зіткнулася з його дефіцитом, компанія на прохання МОЗ істотно наростила відвантаження – і цьогоріч підприємства компанії безоплатно передали майже 6 тис. тонн рідкого та понад 182 тис. кубометрів газоподібного "порятунку" більш ніж до сотні лікарень 17-ти областей країни.